Eάν είσαι καπνίστρια ξέρεις πολύ καλά ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην μυρίζει το σπίτι σου… σαν τασάκι, είναι είτε να κόψεις το τσιγάρο είτε να βγαίνεις έξω από αυτό για να καπνίσεις  π.χ. στο μπαλκόνι σου. Υπάρχει και η λύση του απορροφητήρα, αλλά όποια την έχει δοκιμάσει γνωρίζει ότι είναι προτιμότερο να μην ανάψει ποτέ εκείνο το τσιγάρο.

Τώρα που χειμώνιασε προκειμένου να μην πλευριτώσεις εάν καπνίσεις κάποιο τσιγάρο μέσα στο σπίτι φρόντισε να έχεις ανοιχτά πόρτες και  παράθυρα. Έτσι ή αλλιώς να αερίζεις το σπίτι σου καθημερινά.

Εννοείται πως πρέπει να αδειάζεις πάντα το σταχτοδοχείο, και να πλένεις το τασάκι, ακόμη και αν έχει μόνο μια γόπα μέσα και φεύγοντας από το σπίτι να πετάς τα σκουπίδια.

Επειδή και με ένα – δυο τσιγάρα την ημέρα το σπίτι παίρνει την άσχημη μυρωδιά του, φρόντισε παράλληλα προκειμένου να αλλάξεις την ατμόσφαιρα να ρίξεις λίγη βανίλια σε σκόνη μέσα στο σταχτοδοχείο σου.

Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα μείγμα από φέτες μήλου και ξυλάκια κανέλας, το οποίο θα βράσεις σε ένα κατσαρολάκι. Η όμορφη μυρωδιά θα μεταφερθεί γρήγορα σε όλο το σπίτι.

Αποτελεσματικό είναι και το λευκό ξίδι, το οποίο μπορείς να βάλεις σε ένα μπολ, που θα έχεις στον χώρο που καπνίζεις. Όταν αδειάσεις το τασάκι χύσε και το ξύδι. Εξίσου αποτελεσματική  είναι η μαγειρική σόδα αλλά και τα στεγνά κατακάθια του καφέ.

Όσο για τα πιο βαριά ρούχα σου, που επίσης μυρίζουν γρήγορα τσιγαρίλα, κοίτα τόσο να τα αερίζεις, όσο και να τα αρωματίζεις με αιθέρια έλαια. Η μυρωδιά θα φύγει και εάν τα αφήσεις σε κλειστή σακούλα για ρούχα με τα έλαια για τρεις – τέσσερις ώρες. Για να μην πάρουν την μυρωδιά του τσιγάρου σου και τα άλλα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου τοποθέτησε στον χώρο ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο.

Τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο και νωρίτερα εφόσον το κρίνεις, πλύνε ριχτάρια, θήκες από μαξιλάρια και κουρτίνες για να φρεσκάρεις τον χώρο σου. Κάποια φυτά μπορούν να βοηθήσουν να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού όπως η αράχνη. Μήπως να το ξανασκεφτείς το θέμα του τσιγάρου;