Υλικά:

225 γραμ. ανάλατο βούτυρο

225 γραμ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά

ξύσμα μισού λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελάχιστο γάλα

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

125 γραμ. ανάλατο βούτυρο

300 γραμ. ζάχαρη άχνη

μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουταλιά της σούπας γάλα

 

Για διακόσμηση:

Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο μικρά ταψάκια για κέικ και περάστε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τα αυγά, ένα τη φορά, και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το ξύσμα, τη βανίλια, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι και χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
  3. Ψήστε τα για 25-30 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά
  4. Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ καλά. Προσθέστε την άχνη λίγη λίγη, τη βανίλια και το γάλα. Ενώστε τα δύο κέικ με λίγη βουτυρόκρεμα στη μέση και χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη για να καλύψετε όλο το κέικ. Βάλτε το στο ψυγείο.
  5. Για να φτιάξετε τη διακόσμηση, θα χρειαστείτε ζαχαρόπαστα σε λευκό χρώμα για τη βάση, πορτοκαλί ή κόκκινη για τη στρογγυλή μύτη, πράσινη για σκούφο και μπλε για κασκόλ. Απλώς βάλτε τη δημιουργικότητά σας να δουλέψει