Υλικά:

12 μικρά μπισκότα τύπου Oreo

250 γραμ. κρέμα τυριού

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 αυγά

24 μικρές φράουλες

150 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάρτε ένα ταψάκι με μικρές θήκες για μάφιν. Θα φτιάξουμε 24.
  2. Με ένα μίξερ, χτυπήστε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε ένα ένα τα αυγά.
  3. Ανοίξτε κάθε μπισκότο στη μέση και αφαιρέστε την εσωτερική κρέμα από τη μία πλευρά. Βάλτε μία πλευρά σε κάθε θήκη μάφιν. Ρίξτε λίγο από το κρεμώδες μείγμα από πάνω.
  4. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν. Χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και κόψτε τις άκρες από κάθε φράουλα ώστε να στερεώνονται στην κρέμα σαν καπέλο Άγιου Βασίλη. Ρίξτε με το κορνέ λίγη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και πιέστε από πάνω τις φράουλες. Ρίξτε μία μπαλίτσα κρέμα από πάνω σαν άκρη καπέλου και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.