Υλικά

½ φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

1 φλιτζάνι προβρασμένα καθαρισμένα κάστανα

1 φλιτζανάκι καβουρδισμένα κουκουνάρια

1 κουταλιά μύρτιλα

1 μήλο καθαρισμένο

½ φλιτζάνι ρόδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κονιάκ

1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

Λίγη κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τον κιμά (σπάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

2. Το αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ρίγανη, τον άνηθο, συνεχίζουμε με τα κουκουνάρια, τα κάστανα κομμένα στη μέση, τα μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη σταφίδα και το ρόδι.

3. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 3-4 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και στη συνέχεια γεμίζουμε με αυτή τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο.