Υλικά:

6 γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε όγδοα

3 κουταλιές της σούπας μέλι

μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

μισό φλιτζάνι ξινή κρέμα

λίγο αλάτι

λίγο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση:

Βάλτε τις γλυκοπατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε. Ξαναβάλτε τις μέσα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και λιώστε τα με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμος.