Κάθε Χριστούγεννα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα: τρώμε παραπάνω από όσο πρέπει στο εορταστικό τραπέζι, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε στη συνέχεια να χωνέψουμε το φαγητό μας και να καταλήγουμε με στομαχόπονο.

Η πέψη είναι μια βασική λειτουργία του μεταβολισμού, μέσω της οποίας ο οργανισμός μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά που έχει προσλάβει από τις τροφές σε όλο το σώμα.

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ειδικά λιπαρών τροφών, δυσκολεύει τη διαδικασία πέψης. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε τα μεγάλα γεύματα και να μασάμε αργά το φαγητό μας.

Επειδή, ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να μην τηρήσετε τις συμβουλές μας και να καταλήξετε να τρώτε παραπάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το φαρμακείο της φύσης έχει τη λύση και για το πρόβλημα της δυσπεψίας.

Η μέντα, η οποία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως γιατροσόφι, έχει την ικανότητα να ανακουφίζει τον στομαχόπονο. Σύμφωνα με μελέτες, το έλαιο που περιέχεται στο φυτό της μέντας είναι ευεργετικό για όσους πάσχουν από το σύνδρομο ευέρεθιστου εντέρου, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πέψη και καταπολεμά το φούσκωμα.

Μετά από ένα λουκούλειο γεύμα σαν αυτό των Χριστουγέννων, μπορείτε να βράσετε μια κούπα νερό και να βυθίσετε ένα φακελάκι τσαγιού μέντας. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού στο τσάι σας, αφού για την ομαλή πέψη απαιτείται όξινο περιβάλλον στο στομάχι.

Καλή σας χώνεψη!