Θαυμάζουμε και ταυτόχρονα ζηλεύουμε τις γυναίκες με υπέροχο δέρμα. Αντί όμως να μείνουμε σε αυτό, μπορούμε απλά να ακολουθήσουμε την τακτική τους.

Μάθετε, λοιπόν, ποιες είναι οι συνήθειες των γυναικών με λαμπερή επιδερμίδα και γίνετε κι εσείς μία από αυτές.

1. Δεν παραλείπουν ποτέ την ενυδάτωση. Είτε έχετε σκοπό να βαφτείτε είτε όχι, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Ειδικά τον χειμώνα, που το κρύο αφυδατώνει την επιδερμίδα, μη βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να έχετε απλώσει μια γενναία ποσότητα κρέμας.

2. Χρησιμοποιούν τα σωστά για την επιδερμίδα τους προϊόντα. Δεν αρκεί να έχετε μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης για να αποκτήσετε υπέροχο δέρμα. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας και να προμηθευτείτε τα κατάλληλα, εξειδικευμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα με πιο ανάλαφρη σύνθεση, ενώ μια γυναίκα με ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση. Φυσικά, ρόλο παίζει και η ηλικία σας για τη σωστή επιλογή προϊόντων.

3. Δεν ξεχνούν την απολέπιση. Τόσο το δέρμα στο πρόσωπό σας όσο και το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας έχει ανάγκη την απολέπιση. Κανένα προϊόν δεν πρόκειται να βοηθήσει το δέρμα σας αν το απλώνετε πάνω σε νεκρά κύτταρα.

4. Ακολουθούν μερικές σπιτικές συνταγές. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά σας προτείνουμε DIY συνταγές για την περιποίηση του δέρματός σας. Τα φυσικά υλικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα σας, βοηθούν το δέρμα σας χωρίς να το επιβαρύνουν με τα χημικά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα εμπορίου.

5. Χρησιμοποιούν πάντα αντηλιακή κρέμα. Το μόνο προϊόν χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει μια γυναίκα με υπέροχο δέρμα, είναι η αντηλιακή της κρέμα. Ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα, η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Αν δε χρησιμοποιείτε αντηλιακή, πιθανότατα θα καταλήξετε με ανεπιθύμητες πανάδες.

6. Καθαρίζουν το πρόσωπό τους. Όσο κουρασμένη και αν είστε, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας προτού κοιμηθείτε. Πολλές γυναίκες παραλείπουν τον καθαρισμό του προσώπου τους όταν δεν έχουν βαφτεί, κάτι τέτοιο όμως είναι μεγάλο λάθος, αφού με το πλύσιμο δεν απομακρύνετε μόνο το μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους και τις ακαθαρσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.

7. Δεν ακουμπούν το πρόσωπό τους. Ακουμπώντας το πρόσωπό σας με βρόμικα χέρια μεταφέρετε βακτήρια στο δέρμα σας, τα οποία επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακμής. Πιθανότατα το κάνετε ανεπαίσθητα, όμως είναι μια κακή συνήθεια που πρέπει να σταματήσετε.

8. Πίνουν πολύ νερό. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το νερό βελτιώνει την πυκνότητα της επιδερμίδας και αυξάνει άμεσα την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο μουντή και οι πόροι σας μεγαλύτεροι. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, ότι η ενυδάτωση είναι μια διαδικασία που ξεκινάει “από μέσα” μας.

9. Τρέφονται σωστά. Οι επεξεργασμένες τροφές, των οποίων τα συστατικά αγνοείτε, βλάπτουν το σώμα και το δέρμα σας. Προτιμήστε τις ανεπεξέργαστες τροφές και αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή καλό είναι να αποφεύγετε τα τηγανητά, τα γαλακτοκομικά και τα τρόφιμα με ζάχαρη.

10. Δεν καπνίζουν. Το κάπνισμα εκτός από τρομερά επιβλαβές για τη συνολική υγεία σας, βλάπτει και την εμφάνιση του δέρματός σας. Τα υποπροϊόντα του καπνού φτάνουν στο πρόσωπό σας φράζοντας τους πόρους σας και προκαλώντας κατ’ επέκταση μαύρα στίγματα. Φυσικά, το κάπνισμα ευθύνεται σε μεγάλο μέρος και για τις μικρές ρυτίδες γύρω από το στόμα σας.