Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ψιλοκομμένο σέλερι

1 ψιλοκομμένο καρότο

2 σκελίδες σκόρδου

λίγο αλάτι

2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γαλοπούλα

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό

¾ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 κονσέρβα ντοματάκια

1 ματσάκι δενδρολίβανο

λίγο πιπέρι

μισό κιλό μακαρόνια

λίγη παρμεζάνα για τρίψιμο

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο. Αλατίστε και τηγανίστε για 8-10 λεπτά. Ρίξτε τη γαλοπούλα και τον πολτό για 5 ακόμα λεπτά. Προσθέστε το κρασί και τηγανίστε μέχρι να εξατμιστεί. Βάλτε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά και κρατήστε λίγο από το νερό για να το ρίξετε στο τηγάνι μαζί με τα μακαρόνια. Σερβίρετε με παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.