Από τότε που δαιμονοποιήθηκε το λίπος, οι άνθρωποι ξεκίνησαν να καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και προπαρασκευασμένα φαγητά. Ως αποτέλεσμα, έγιναν παχύτεροι και λιγότερο υγιείς.

Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν. Οι έρευνες πλέον έχουν δείξει ότι το λίπος, συμπεριλαμβανομένου του κορεσμένου, δεν είναι κάτι τόσο τρομερό όσο έχει παρουσιαστεί. Όλες οι υγιεινές τροφές που περιλαμβάνουν λίπος, πλέον θεωρούνται υπερτροφές. Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί το αβοκάντο, το οποίο είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα φρούτα. Ενώ τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λίπη.

Στην πραγματικότητα, το αβοκάντο είναι περίπου 77% λίπος και έχει πολλές θερμίδες. Μάλιστα, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος από τα περισσότερα ζωικά προϊόντα. Το βασικό λιπαρό οξύ στο αβοκάντο είναι το μονοακόρεστο λίπος που ονομάζεται ελαϊκό οξύ, το οποίο εντοπίζεται επίσης στο ελαιόλαδο και συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ποτάσιο. Μάλιστα, περιέχει 40% περισσότερο ποτάσιο από τις μπανάνες, μία τροφή γνωστή για την περιεκτικότητά της σε ποτάσιο. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να μειώσουν τη LDL, την «κακή» χοληστερόλη, και τα τριγλυκερίδια, ενώ παράλληλα αυξάνουν τη HDL, την «καλή» χοληστερόλη.

Αν και το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λίπος και με πολλές θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, οι άνθρωποι που τρώνε αβοκάντο τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο και να έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος συγκριτικά με αυτούς που δεν τρώνε.

Αγοράστε λοιπόν ένα αβοκάντο, αφήστε το να ωριμάσει και καταναλώστε το όπως σας ευχαριστεί!