Υλικά:

200 γραμ. ανάλατο βούτυρο

200 γραμ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό

μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

400 γραμ. αλεύρι

500 γραμ. ζαχαρόπαστα

λίγο μέλι

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

λευκή τρούφα για διακόσμηση

Θα χρειαστείτε κουπ πατ σε σχήμα χιονονιφάδας

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες. Βάλτε τη ζάχαρη, μετά το αυγό με τη βανίλια και τέλος το αλεύρι για να γίνει μία ζύμη. Βάλτε την στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Απλώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε μπισκότα με το κουπ πατ μέχρι να τελειώσει όλη. Ψήστε τα για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήστε τα να κρυώσουν έξω.

Απλώστε τη ζαχαρόπαστα σε όλα τα μπισκότα ή φτιάξτε σχεδιάκια που σας αρέσουν και κολλήστε τα πάνω. Προσθέστε τρούφα και ό,τι άλλο διακοσμητικό σας αρέσει ώστε να θυμίζουν νιφάδες χιονιού.