Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. πένες

300 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 ποτηράκι ζεστό νερό

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

1/2 κουταλάκι σπόρους κόλιαντρου

Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε τις καρδιές αγκινάρας σε χαμηλή φωτιά με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 1/2 ποτηράκι ζεστό νερό, τους σπόρους κόλιαντρου χτυπημένους στο γουδί και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Στη συνέχεια, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνετε για 1΄ ακόμα στη φωτιά. Στο μεταξύ, βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε στο σκεύος με τις αγκινάρες. Ανακατεύετε και τις σερβίρετε ζεστές, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα, ξύσμα λεμονιού και φρέσκο κόλιαντρο (ή μαϊντανό) ψιλοκομμένο.