Υλικά για 6 μερίδες

1 λόλα ρόσα

1 λόλα πράσινη

1 ματσάκι ρόκα

3 μέτρια παντζάρια βρασμένα

150-200 γρ. ψητά φιλετάκια στήθος κοτόπουλου ή πάπιας

3 κουταλιές κουκουναρόσπορο

Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο για άρωμα

Για τη βινεγκρέτ

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

4 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο

5 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλάκι μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις λόλες και τη ρόκα, τις στραγγίζετε, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπολ.

2. Προσθέτετε τα παντζάρια κομμένα σε φέτες, τα ψητά φιλετάκια κοτόπουλου ή πάπιας κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα αποξηραμένα σύκα κομμένα επίσης σε φέτες.

3. Σε ένα σέικερ χτυπάτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ με το σκόρδο πολτοποιημένο.

4. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά.

5. Προσθέτετε τον κουκουναρόσπορο και το δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως.