Παραδοσιακή συνταγή για σούπα βισισουάζ

Πώς θα φτιάξετε γρήγορα την κλασική γαλλική σούπα
31 Δεκεμβρίου 2018 | 06:00

Υλικά για 4 μερίδες

1 κουταλάκι βούτυρο

2 πράσα (μόνο τον βολβό)

1 κρεμμύδι

5 πατάτες

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/4 κουταλάκι θυμάρι

1/2 κουταλάκι αποξηραμένη μαντζουράνα

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε για 5 -7΄ σε σιγανή φωτιά το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

3. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε για περίπου ½ ώρα ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

4. Πολτοποιείτε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε τη φωτιά.

5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version