Υλικά:

Μισό φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

αλάτι

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι βουτυρόγαλα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 αυγό συν έναν κρόκο

4 ώριμες μπανάνες

μισό φλιτζάνι καραμέλα

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αλευρώστε και βουτυρώστε ένα ταψάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το βουτυρόγαλα, τη βανίλια, το αυτό και τον κρόκο μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Ρίξτε τα υγρά συστατικά πάνω από τα ξηρά και τέλος προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες και την καραμέλα.

 

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι και προσθέστε φέτες μπανάνας. Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Ρίξτε λίγη υγρή καραμέλα από πάνω για γαρνιτούρα.