Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει απλά να τρώτε λιγότερο και να γυμνάζεστε περισσότερο, σωστά; Πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος κρατώντας υπό έλεγχο την πρόσληψη θερμίδων τους μέσω κάποιας σχετικής εφαρμογής. Ωστόσο, δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε με τις θερμίδες για να καταφέρετε να χάσετε βάρος.

Τρώγοντας ελάχιστες θερμίδες μειώνετε τον ρυθμό του μεταβολισμού σας και βάζετε τον οργανισμό σας σε «κατάσταση πείνας».

Έτσι, το σώμα σας δε θα καίει τις θερμίδες που του δίνετε, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η διαδικασία της απώλειας βάρους.

Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος το σώμα σας να χρησιμοποιήσει για ενέργεια μυϊκό ιστό.

Το κλειδί για επιτυχημένο αδυνάτισμα είναι η κατανάλωση μικρών, υγιεινών γευμάτων κάθε 3-4 ώρες.

Με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσετε την όρεξή σας για φαγητό και κατ’ επέκταση θα αποφύγετε την υπερφαγία, θα τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με όλη την ενέργεια που χρειάζεται και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να νιώσετε την ανάγκη να καταναλώσετε ζάχαρη, θα κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο και τις «ορμόνες της πείνας» ισορροπημένες, ενώ παράλληλα θα διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης, αφού ο οργανισμός σας επεξεργάζεται καλύτερα τα μικρά γεύματα.

Σε κάθε περίπτωση, το να περιορίζετε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων, είναι μια στρατηγική απώλειας βάρους, η οποία μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί αναποτελεσματική.

Ακόμη και αν καταφέρετε να χάσετε κιλά τρώγοντας ελάχιστα, μόλις σταματήσετε τη στερητική δίαιτα, θα καταλήξετε να πάρετε πίσω όλα τα κιλά που με τόσο κόπο χάσατε.

Φροντίστε, λοιπόν, να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με υγιεινές, ευεργετικές τροφές και η απώλεια βάρους θα προκύψει αυτόματα.