Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. πένες

500 γρ. μπρόκολο

½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο

1 φλιτζάνι φρέσκα φασολάκια βρασμένα και κομμένα

2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη σάλτσα

300 γρ. γιαούρτι

Χυμό μισού λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, μπούκοβο

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και τις αφήνετε στην άκρη.

2. Πλένετε, καθαρίζετε το μπρόκολο και χωρίζετε τις φουντίτσες του. Το ζεματάτε για περίπου 5 λεπτά σε βραστό νερό. Το στραγγίζετε και το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα βραστά λαχανικά (φασολάκια, αρακά).

3. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρύα σάλτσα γιαουρτιού. Βάζετε το γιαούρτι σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο και το μπούκοβο και το ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.

4. Αναμειγνύετε τα μακαρόνια με τα λαχανικά και τη σάλτσα γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε.