Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

αλατοπίπερο

 

Για το τζατζίκι:

1 αγγούρι

2 σκελίδες σκόρδου

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

500 γραμ. γιαούρτι

1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι

αλάτι

 

Για σερβίρισμα:

8 πίτες

ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη

1 ντομάτα σε φέτες

1 κρεμμύδι σε φέτες

τηγανιτές πατάτες

μαρούλι

αλατοπίπερο

8-9 καλαμάκια

 

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη μαρινάδα. Κόψτε τα στήθη σε κομμάτια 2 εκατοστών και βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υλικά μαρινάδας. Ανακατέψτε με τα χέρια, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Φτιάξτε το τζατζίκι. Ρίξτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ξεφλουδίστε το αγγούρι και βγάλτε τα κουκούτσια. Ρίξτε το σε τρίμματα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε και αφήστε το για 10 λεπτά. Ρίξτε σε ένα μπολ το αγγούρι, το σκόρδο με το λάδι, το γιαούρτι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το τζατζίκι στο ψυγείο.

 

Φτιάξτε τα καλαμάκια με τα μαριναρισμένα κοτόπουλα και προθερμάνετε στο γκριλ ή σε υψηλή φωτιά. Ψήστε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, στο τηγάνι ή στο φούρνο για 20 λεπτά.

 

Ψήστε τις πίτες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και προσθέστε τα υλικά που σας αρέσουν σε κάθε σουβλάκι. Μην ξεχάσετε το λεμόνι και λίγη ρίγανη για το γαρνίρισμα.