Υλικά:

300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

75 γραμ. βούτυρο

150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα

1 αυγό

250 γραμ. μαλακό άπαχο τυρί

1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη μουστάρδα

150 γραμ. τριμμένο τυρί

25 γραμ. σχοινόπρασο

250 γραμ. τοματίνια κομμένα στη μέση

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και με τα δάχτυλα, τρίψτε το με το βούτυρο. Κάντε μία τρύπα στο κέντρο και ρίξτε το γάλα και με ένα μαχαίρι ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν ζύμη. Ανοίξτε τη ζύμη και βάλτε την σε μία ταρτιέρα 23 εκατοστών.
  2. Χτυπήστε το αυγό, το μαλακό τυρί, τη μουστάρδα, τα ¾ του τριμμένου τυριού και το σχοινόπρασο. Ρίξτε το πάνω από τη ζύμη. Προσθέστε όμορφα τα τοματίνια και ρίξτε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ολοκληρώστε με λίγο μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.
  3. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσή απόχρωση.