Υλικά:

30 γραμ. μανιτάρια πορτσίνι

225 γραμ. λευκά μανιτάρια

50 γραμ. καρύδια

2 σκελίδες σκόρδου

40 γραμ. φύλλα μαϊντανού

180 ml ελαιόλαδο

70 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

αλατοπίπερο

36 φέτες μπαγκέτα

 

Εκτέλεση:

Βάλτε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολ με καυτό νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Πετάξτε το νερό. Ανακατέψτε τα πορτσίνι, τα λευκά μανιτάρια, τα καρύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό στο μπλέντερ. Σταδιακά ρίξτε 60 ml από το λάδι και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να είναι ψιλοκομμένα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε.

Ψήστε τις φέτες ψωμιού στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και απλώστε το πέστο από πάνω.