Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

300 γρ. αλάτι χοντρό

330 γρ. ξίδι

400 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα εντόσθια, αφαιρείτε τα κεφάλια και τις πλένετε καλά. Τις τοποθετείτε σε στρώσεις σε ένα δοχείο, τις σκεπάζετε με το αλάτι και τις αφήνετε για 24 ώρες.

2. Στη συνέχεια, αδειάζετε από το δοχείο το νερό που έχουν βγάλει χωρίς να αφαιρέσετε το αλάτι. Στρώνετε πάλι καλά τις σαρδέλες, τις καλύπτετε με το ξίδι και τις αφήνετε έτσι για άλλες 24 ώρες.

3. Την επομένη, αδειάζετε το ξίδι και τις καθαρίζετε μία-μία από τη ραχοκοκαλιά τους, δηλαδή τις φιλετάρετε.

4. Τις βάζετε σε γυάλινο βάζο και τις καλύπτετε με ελαιόλαδο. Διατηρούνται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

5. Σερβίρετε τις σαρδέλες με λάδι και λεμόνι.