Το τελευταίο διάστημα φάγατε παραπάνω και τώρα αναρωτιέστε πώς θα ξαναβρείτε τη χαμένη σας φόρμα; Το πρώτο βήμα είναι να απαλλαγείτε από τις τύψεις σας. Άλλωστε, χρειάζονται πολλές θερμίδες – 3.500 για την ακρίβεια – για να πάρετε ένα κιλό σωματικού λίπους. Επομένως, μία ημέρα με υπερκατανάλωση θερμίδων, δεν οδηγεί σε σημαντική αύξηση του βάρους.

Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αρκεί να ακολουθήσετε τα πέντε παρακάτω βήματα.

1. Ξεφορτωθείτε το ανθυγιεινό φαγητό

Γιατί να βάζετε τον εαυτό σας σε καθημερινό πειρασμό; Συγκεντρώστε τα πατατάκια, τις σοκολάτες και τα μπισκότα και δώστε τα σε κάποια φίλη σας ή αφήστε τα στην κουζίνα της δουλειάς σας. Έτσι, ακόμη και αν σας πιάσει μια ξαφνική λιγούρα για κάποια λιχουδιά, θα αναγκαστείτε να κάνετε μια υγιεινή επιλογή.

2. Πιείτε πολύ νερό

Αποτελεί μια κλασική συμβουλή για απώλεια βάρους. Το νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αποτοξινώνει τον οργανισμό και περιορίζει την όρεξη για φαγητό. Φροντίστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε και να έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκαλάκι νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό, αφού η δίψα αποτελεί ένδειξη ότι ο οργανισμός σας έχει ήδη αφυδατωθεί.

3. Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Η γυμναστική μάς βοηθάει να κάψουμε θερμίδες και έτσι ενισχύει την προσπάθειά μας για αδυνάτισμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει τον μεταβολισμό μας και τονώνει το σώμα μας. Δεν είναι ανάγκη να επιδοθείτε σε μια υψηλής έντασης προπόνηση. Δοκιμάστε τα σχετικά βίντεο που σας προτείνουμε για να γυμναστείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

4. Θέστε στόχους

Βασική προϋπόθεση για να πετύχετε τους στόχους σας είναι η οργάνωση. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα τρώτε υγιεινά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και προγραμματίστε μία ημέρα κατά την οποία θα είστε ελεύθερη να φάτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Έτσι, θα έχετε υπό έλεγχο το διατροφικό σας πρόγραμμα και δε θα στερηθείτε το γλυκό σας.

5. Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό

Όταν τρώμε απ’ έξω δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς περιέχει το γεύμα μας και συχνά καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες είχαμε σκοπό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τα συσκευασμένα σνακ, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη. Μαγειρεύοντας η ίδια το φαγητό σας, έχετε τον πλήρη έλεγχο του τι βάζετε στον οργανισμό σας και είσαστε σε θέση να κάνετε πιο υγιεινές και διαιτητικές επιλογές. Προτιμήστε να μαγειρεύετε όσπρια, άπαχο κρέας και να συνοδεύετε το κάθε γεύμα σας με σαλάτα χωρίς περιττό dressing.