Ένας υγιεινός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι το κλειδί για επιτυχημένο αδυνάτισμα. Το να μένετε πιστή στο διατροφικό σας πρόγραμμα κρατώντας υπό έλεγχο την πρόσληψη θερμίδων σας δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό σας ή ένα τζιν κατά την έξοδό σας.

Ένα αλκοολούχο ποτό έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες όταν περιέχει ελάχιστους ή καθόλου υδατάνθρακες. Η περιεκτικότητα του ποτού σε ζάχαρη είναι το στοιχείο που καθορίζει το αν ένα ποτό έχει υψηλή ή χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθακες. Τα περισσότερα ποτά με λίγους υδατάνθρακες είναι μια ασφαλής επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σκέτο αλκοόλ χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

Δείτε τα πέντε αλκοολούχα ποτά που αποτελούν τις λιγότερο παχυντικές επιλογές. Φυσικά, πρέπει πάντα να καταναλώνονται με μέτρο.

Βότκα με σόδα

Αποφύγετε την προσθήκη χυμού στη βότκα σας και απολαύστε τη με σόδα για να μην την επιβαρύνετε με υδατάνθρακες και θερμίδες. Τα σκέτα ποτά κάνουν την επιλογή ευκολότερη για εσάς, αφού συνήθως περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τις χρωματιστές εκδοχές τους.

Το σκέτο αλκοόλ, ειδικά η βότκα και το ρούμι, έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες συγκριτικά με τα περισσότερα σκουρόχρωμα ποτά.

Ρούμι με διαιτητικό αναψυκτικό τύπου κόλα

Αντικαθιστώντας το κανονικό αναψυκτικό με τη διαιτητική εκδοχή του γλιτώνετε σημαντικό αριθμό θερμίδων. Ανακατεύοντας το ρούμι σας με διαιτητική κόλα προσλαμβάνετε μόλις 100 θερμίδες. Αυτό το ποτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα των σκουρόχρωμων ποτών, αφού ενώ έχει σκούρο χρώμα λόγω του αναψυκτικού, έχει λίγες θερμίδες.

Βότκα μαρτίνι

Η βότκα μαρτίνι είναι ένα άχρωμο, άοσμο ποτό που μπορεί να συμπεριληφθεί σε κάθε δίαιτα. Συνήθως, περιλαβάνει τζιν ή βερμούτ, με την προσθήκη μιας ελιάς ή μιας φέτας λεμόνι. Το τζιν δεν περιέχει υδατάνθρακες. Οι χυμοί, τα αναψυκτικά και άλλες προσθήκες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη/υδατάνθρακες, είναι αυτά που εκτροχιάζουν την πρόσληψη θερμίδων.

Κόκκινο κρασί

Αν αγαπάτε το κρασί, το πινό νουάρ είναι μια εξαιρετική επιλογή με λίγους υδατάνθρακες. Ένα ποτήρι θα σας δώσει περίπου 122 θερμίδες και 3.4 γραμμάρια υδατάνθρακες. Για να θεωρηθεί ένα ποτό χαμηλό σε υδατάνθρακες πρέπει να περιέχει λιγότερα από 5 γραμμάρια ζάχαρης.

Ελαφριά μπίρα

Οι μπίρες συνήθως δεν αποτελούν μια διαιτητική επιλογή, καθώς οι περισσότερες περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η λέξη «μπιροκοιλιά». Αυτό συμβαίνει επειδή η μπίρα περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι χωνεύονται γρήγορα και μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους. Ωστόσο, αν επιλέξετε μια ελαφριά, ξανθιά μπίρα δεν κινδυνεύετε να καταλήξετε με τη λεγόμενη μπιροκοιλιά.

Ένα ποτήρι (250 ml) ξανθιάς μπίρας θα σας δώσει περίπου 110 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι μαύρης, περίπου 160 θερμίδες. Μπορείτε, βέβαια, να επιλέξετε μια light εκδοχή μπίρας με 80 θερμίδες ανά ποτήρι. Η μη αλκοολούχα μπίρα μάς επιβαρύνει με μόλις 40 θερμίδες.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι ποτό και αν επιλέξετε, μείνετε μακριά από τα πατατάκια, με τα οποία συνήθως σερβίρουν το ποτό, και φροντίστε να καταναλώνετε ένα ποτήρι  νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ.