Ορισμένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του είναι η εξωστρέφεια, ο αλτρουισμός και ο ανθρωπισμός. Παρ’ όλα αυτά, εκείνο που σκέφτεσαι όταν ακούσεις ότι έχεις απέναντί σου έναν Υδροχόο, που γιορτάζει τα γενέθλιά του αυτή την περίοδο, είναι η τρέλα που κουβαλά συνήθως.

Εκκεντρικοί, εγκεφαλικοί, ασυνήθιστοι, προκλητικοί, αντισυμβατικοί, αντιδραστικοί, ενίοτε ψυχροί, επαναστάτες χωρίς καμία αιτία, οι Υδροχόοι κατηγορούνται επίσης ότι είναι εγωκεντρικοί και ότι δεν νοιάζονται για τα συναισθήματα του άλλου.

Αν και μερικές φορές είναι υπερβολικοί και εκρηκτικοί, η αλήθεια είναι πως δίνουν πολλή αγάπη σε όποιον θέλουν, είτε πρόκειται για κάποιο φίλο ή κάποιο σύντροφο τον οποίο έχουν επιλέξει, αφού βέβαια τον έχουν τριπλο-τσεκάρει.

 

Ειλικρινείς, ευγενικοί, συμπονετικοί, βλέπουν συνήθως το καλό στους άλλους, σε αποδέχονται γι’ αυτό που είσαι και δεν προσπαθούν να σε αλλάξουν, ενώ παράλληλα είναι ανεξάρτητοι, ανοιχτόμυαλοι και δουλευταράδες, που διακρίνουν και τις δυο πλευρές ενός εγχειρήματος, διαθέτουν ανεπτυγμένη φαντασία, εμπνέονται από τη φύση, και αρνούνται να ακολουθήσουν το πλήθος.

 

Όσο για το πως τα πάνε με τα άλλα ζώδια; Ο Υδροχόος μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή του Κριού, ακόμη περισσότερο τον Ταύρο και τον Καρκίνο, όπως και τον συντηρητικό Παρθένο, τον σταθερό Σκορπιό και τον συμβατικό Αιγόκερω, ενώ οι ανθρωπιστικές του απόψεις αναγνωρίζονται από τον Δίδυμο, γοητεύει με πρωτοποριακές ιδέες και τις προχωρημένες αντιλήψεις του Λέοντα, Ζυγό, Τοξότη και Ιχθύς, και γνωρίζει την ευτυχία με κάποιον άλλο Υδροχόο