Το Public, με αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια συνεχίζει και τον Ιανουάριο τις εκδηλώσεις που αφορούν σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γονείς και σας προσκαλεί να συζητήσετε ζητήματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας.

«ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΑ»

Τιμωρία και Πειθαρχία ή Φυσικές Συνέπειες και Δέσμευση; Από την διαπαιδαγώγηση του χτες στα παιδιά μας σήμερα

 Χριστιάνα Γερμανού, Ψυχολόγος |Σε συνεργασία με τη mom blogger Έφη Αργυροπούλου & το site της workingmoms.gr

@ Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 18.00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

To Public, το Working Moms και η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος – Ψυχολόγος/Θεραπεύτρια) σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος, για να συζητήσετε για ένα θέμα που προβληματίζει όλους τους γονείς: «Τιμωρία και Πειθαρχία στα παιδιά ή Φυσικές Συνέπειες και Δέσμευση;»

Η τιμωρία είναι μια μέθοδος διαπαιδαγώγησης που έρχεται από το παρελθόν, από την εποχή όπου ο γονέας αποζητούσε να επιβάλλει την πειθαρχία στο παιδί του. Οι λέξεις τιμωρία και πειθαρχία πηγαίνουν χέρι-χέρι, όπως επίσης κι η επιβράβευση, σε ένα τέτοιο σχήμα διαπαιδαγώγησης.

Είναι άραγε αυτό που χρειάζονται τα παιδιά σήμερα για να εξελιχθούν σε αυτόνομους ενήλικες; Είναι αυτός ο πιο αποτελεσματικός τρόπος;

Στον αντίποδα μιας τέτοιας αυστηρής διαπαιδαγώγησης έρχεται η οριοθέτηση, η εκπαίδευση στις φυσικές και λογικές συνέπειες των πράξεων κι η επικοινωνία με τα παιδιά μας μέσα από την κατανόηση και την ουσιαστική παρουσία αντί μέσα από την κενή επιβολή ισχύος.

Στο σεμινάριο αυτό εξερευνάμε μαζί τι σημαίνει στην πραγματικότητα το δίδυμο τιμωρία/πειθαρχία-επιβράβευση από την μία μεριά και εξηγούμε τις έννοιες φυσικές και λογικές συνέπειες.

Τί πετυχαίνει η πρώτη προσέγγιση; Ποιά είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση των παιδιών; Πώς μπορεί μία νέα προσέγγιση να βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε υπεύθυνους ενήλικες, με αυτοπεποίθηση και δεξιότητες επικοινωνίας;

Το σεμινάριο θα κλείσει με πρακτικά παραδείγματα/ασκήσεις και ερωτήσεις του κοινού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στον χώρο υπάρχει μέριμνα για την απασχόληση των παιδιών, ώστε να είναι οι γονείς ελεύθεροι να συμμετέχουν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλώ ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στο info@workingmoms.gr.