Σε ποιον δεν αρέσει ένα ολάνθιστο μπαλκόνι, ένας καταπράσινος κήπος ή ένα κατάφυτο σαλόνι; Τι καν αν το μπαλκόνι σας είναι μικρό ή δεν έχετε κήπο; Φέρτε τον κήπο στο σαλόνι σας με φυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και έχουν και πολλαπλά οφέλη στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

 

Αφήστε τα απλά κοντά σε παράθυρα συνήθως και δείτε πόσες όμορφες γωνίες μπορούν να δημιουργήσουν.  Συνήθως θέλουν αρκετό φως αλλά όχι εκτυφλωτικό, αρκετό αέρα και λιγάκι υγρασία.. Πολλά από τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν και σε εξωτερικό χώρο.

 

Ανθούριο 

Φέρτε την Χαβάη στο σαλόνι σας! Το ανθούριο είναι από τα πιο ιδιαίτερα καλλωπιστικά φυτά, με καταγωγή εξωτική! Είναι αποκλειστικά φυτό εσωτερικού χώρου και το κόκκινο χρώμα του «ζωντανεύει» κάθε γωνιά.

 

Δράκαινα

Ένας καταπράσινος Survivor! Η δράκαινα είναι ένα τροπικό φυτό , με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη. Μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Χρειάζεται φως και μέτριες θερμοκρασίες.

 

Σανσεβιέρια

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό καθώς πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι ιδανικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αλόη

Αυτό είναι το ιδανικό  φυτό για το οξυγόνο του σπιτιού σας. Απορροφά το διοξείδιο  και το μονοξείδιο του άνθρακα. Θέλει ήλιο και λιγοστή φροντίδα, καθώς ποτίζεις τη γλάστρα του μία φορά την εβδομάδα.

Φίκος

Είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολύ φως και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, επίσης είναι αποτελεσματικό στο να καθαρίζει τον αέρα. Τα είδη του φίκου είναι πάρα πολλά και μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε.

 

Πόθος

Αυτό το φυτό «ποθεί» μέτρια ηλιακή ακτινοβολία και όχι πολύ πότισμα.  Η καταγωγή του είναι από την Νοτιοανατολική Ασία και τα νησιά του Σολομώντα (βόρεια της Αυστραλίας). Προτιμά τη ζέστη και μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και σε κρύες αρκεί στο περιβάλλον να υπάρχει αρκετή υγρασία που του είναι απαραίτητη.