Αν δίνετε στο παιδί μπιμπερό, θα χρειαστείτε 4-6 μεγάλα μπουκάλια, αρκετές θηλές, καπάκια και προστατευτικά. Οι θηλές ή πιπίλες είναι από λάτεξ ή σιλικόνη και είναι εξίσου ασφαλείς για το μωρό. Πρέπει να καθαρίζετε πολύ καλά όλον τον εξοπλισμό μετά από κάθε τάισμα. Πρώτα πλύντε καλά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι και στεγνώστε με μία καθαρή πετσετούλα. Ελέγξτε τις θηλές για τυχόν ρωγμές και πετάξτε τες όταν εντοπίζετε φθορά. Πλύνετε όλο τον εξοπλισμό με καυτό νερό και σαπούνι και χρησιμοποιήστε βουρτσάκι για να καθαρίσετε καλά το εσωτερικό. Στεγνώστε όλα τα σκεύη πολύ καλά.

Αποστείρωση ώρα μηδέν. Μπορείτε να βράσετε τα σύνεργα μέσα σε γεμάτη κατσαρόλα για 5 λεπτά. Όταν στεγνώσει καλά, βάλτε τον στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τον μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Άλλη επιλογή είναι να βάλετε τον εξοπλισμό στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, ανάλογα με το φούρνο που διαθέτετε.

Χημικά. Υπάρχουν αντιβακτηριαδιακές λύσεις που έρχονται σε υγρή μορφή ή σε ταμπλέτα. Είναι μία μορφή χλωρίνης που διαλύεται στο νερό ώστε να είναι ασφαλής για το μωρό αλλά να σκοτώνει και τα βακτήρια. Ακολουθήστε τις οδηγίες και αφήστε τον εξοπλισμό στον προτεινόμενο χρόνο.