Υλικά για 24 κομμάτια

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλιά εσάνς βανίλιας

2 κουταλιές µέλι

125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

25 γρ. βρώµη

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. αποξηραµένα µύρτιλα

100 γρ. καρύδια κοπανισµένα

Λίγο γάλα, αν χρειαστεί

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αβγό, τη βανίλια και το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα.

2. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βρόμη και το αλάτι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε τα καρύδια και τα μύρτιλα και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέτετε λίγο γάλα.

3. Πλάθετε μπαλάκια με τη ζύμη, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί ή σε 2-3 μικρότερα στρωμένα με λαδόχαρτο, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους και τα πατάτε ελαφρά με το χέρι για να πάρουν τη μορφή του στρογγυλού μπισκότου.

4. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-15΄μέχρι να ροδίσουν (μπορεί να χρειαστούν αρκετές φουρνιές). Τα τοποθετείτε σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

5. Μια ωραία ιδέα είναι να τα γεμίσετε με παγωτό, να βάλετε δηλαδή μια στρώση παγωτό στο ένα μπισκότο και να το ενώσετε με ένα δεύτερο.