Πώς να κάνω το παιδί μου να κοιμάται πριν τα μεσάνυχτα; Ενθαρρύνετέ το να ξαπλώνει την ίδια ώρα κάθε βράδυ ώστε να αποκτήσει μία ρουτίνα. Αποθαρρύνετε το φαγητό αργά το βράδυ και φροντίστε να τρώει πάντα πρωινό. Μπορεί να παίζει έντονα πριν κοιμηθεί αλλά και να χαλαρώνει με παραμύθια, βιβλία και χαμηλό φωτισμό. Κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές στο δωμάτιο που κοιμάται.

Τι μπορώ να κάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βελτιώσω τον ύπνο του; Ξεκινήστε την ημέρα του με ένα υγιεινό πρωινό και ενθαρρύνετέ το να πάρει όσο περισσότερο ήλιο μπορεί, είτε είναι στο σπίτι είτε στο σχολείο. Κρατήστε το μακριά από ροφήματα με καφεΐνη ή άλλου τύπου ενεργειακά και φροντίστε να φάει ικανοποιητικά νωρίς το βράδυ.

Πώς μπορώ να βάζω τα παιδιά μου νωρίτερα για ύπνο; Κάντε το σταδιακά μειώνοντας κάθε φορά την ώρα κατά 15 λεπτά. Αν το παίρνει ο ύπνος μέσα σε 20 λεπτά, τότε σημαίνει ότι προσαρμόζεται.

Γιατί το παιδί ξυπνά με νεύρα; Όταν ένα παιδί ξυπνά θυμωμένο ή με γκρίνια, το πιθανότερο είναι ότι δεν κοιμήθηκε επαρκώς. Αν πάλι κοιμάται αρκετά και ξυπνά θυμωμένο, σημαίνει ότι ο ύπνος δεν είναι ποιοτικός.

Πώς θα κάνω το εξάχρονο να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι; Ξεκινήστε με μία σταθερή ρουτίνα που περιλαμβάνει μπάνιο, παραμύθι και ύπνο. Φροντίστε να κοιμάται σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και ησυχία και επιβραβεύστε το κάθε φορά που κοιμάται τη σωστή ώρα και δεν παραπονιέται.