Υλικά για 6 μερίδες

6 κρέπες

200 ml κρέμα γάλακτος

250 ml sour Cream

3 κ.σ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. εσάνς βανίλιας

250 γρ. βατόμουρα

Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε τη με την sour Cream, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε 4 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση.

2. Αφήστε στην άκρη μια χούφτα βατόμουρα. Λιώστε τα υπόλοιπα με πιρούνι και προσθέστε τα στο μείγμα της κρέμας. Ανακατέψτε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.

3. Βάλτε μία κρέπα σε μια πιατέλα, απλώστε από πάνω το ένα πέμπτο της κρέμας και απλώστε και δεύτερη κρέπα. Συνεχίστε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

4. Διακοσμήστε την κορυφή της τούρτας με την κρέμα που φυλάξατε και τα υπόλοιπα βατόμουρα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με φράουλες ή μύρτιλλα και να πετύχετε ένα εξίσου απολαυστικό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα ως υποκατάστατο των φρέσκων φρούτων. Προτιμήστε μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.