Αν επιμελείστε η ίδια το μανικιούρ σας, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τα παρακάτω πέντε λάθη, τα οποία σας στερούν το επαγγελματικό αποτέλεσμα.

1. Κόβετε τα πετσάκια

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το να κόβετε τα πετσάκια των νυχιών σας είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Τα πετσάκια αποτελούν ένα προστατευτικό φράγμα, το οποίο κρατάει τα βακτήρια μακριά, επομένως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να  εφαρμόσετε λίγο αμυγδαλέλαιο σε κάθε νύχι ξεχωριστά και στη συνέχεια να σπρώχνετε τα πετσάκια προς τα μέσα με το ειδικό ξυλάκι.

2. Εφαρμόζετε περισσότερες από δύο στρώσεις χρώματος

Δύο στρώσεις βερνίκι είναι αρκετές. Αν περάσετε και τρίτη στρώση, ακόμη και αν το χρώμα το βερνικιού είναι απαλό, θα καταλήξει παχύ, κολλώδες και απαίσιο. Επίσης, έχετε κατά νου ότι όσο πιο παχιά είναι μία στρώση τόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζει.

3. Παραλείπετε το βερνίκι βάσης

 Η βάση αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι του μανικιούρ σας, αφού επιτρέπει την τέλεια εφαρμογή του χρώματος και προστατεύει το νύχι από τυχόν λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσει ένα σκούρο βερνίκι.

4. Παραλείπετε το top coat

Το top coat είναι αυτό που θα βοηθήσει το μανικιούρ σας να μείνει αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες. Κάθε δύο ημέρες μπορείτε να ανανεώνετε το top coat.

5. Αφήνετε το βερνίκι έξω από τα νύχια

Κανείς δε θεωρεί απαραίτητο να βάφετε άψογα τα νύχια σας, χωρίς το βερνίκι να ξεφεύγει από την περιοχή των νυχιών. Το λάθος σας είναι, όμως, το γεγονός ότι αφήνετε τους λεκέδες και δεν τους βγάζετε. Αφού ολοκληρώσετε το μανικιούρ σας, βάλτε λίγο ασετόν σε μια μπατονέτα και σβήστε τους λεκέδες.