Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και φαγούρα στο κεφάλι. Μπορεί επίσης να στερήσει από τα μαλλιά σας χρήσιμα έλαια και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, εάν έχετε  λιπαρά μαλλιά ή δε θέλετε να μυρίζουν τα μαλλιά σας άσχημα, το ξηρό σαμπουάν είναι μια καλή επιλογή. Πολλές γυναίκες πλέον το επιλέγουν για να αναζωογονήσουν τα μαλλιά τους τις ημέρες που δεν τα λούζουν.

Ξέρετε όμως τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν δεν έχετε ξηρό σαμπουάν στο σπίτι;

Αλεύρι! Το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός της κουζίνας και να αντικαταστήσει επάξια το αγαπημένο μας dry shampoo. Σκεφτείτε πόσο εύκολα αναμειγνύεται το αλεύρι σε υγρά, απορροφώντας τα. Θα κάνει το ίδιο με τη λιπαρότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αλευριού. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα, από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι το αλεύρι ρυζιού, ώστε να βρείτε ποιο είναι το καλύτερο για την υφή των δικών σας μαλλιών. Το αλεύρι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δώσετε στα μαλλιά σας λίγο επιπλέον όγκο.

Ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι το αλεύρι μπορεί να «συσσωρευτεί» κάπως. Αν έχετε πιο σκούρα μαλλιά, μπορεί να το παρατηρήσετε. Μπορείτε να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση αναμειγνύοντας το αλεύρι με λίγη σκόνη κακάο πριν το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα μίξερ, εφαρμόστε το προσεκτικά στις ρίζες σας και απομακρύνετε την περιττή ποσότητα με ένα πινέλο μακιγιάζ για να μειώσετε τον κίνδυνο «συσσώρευσης».

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι μετά την εφαρμογή του αλευριού.