Εάν το σαλόνι σας είναι στενό και γεμάτο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σας «πνίξει»…Μπορείτε όμως εύκολα να παραπλανήσετε το μάτι σας για να σκεφτείτε ότι το δωμάτιό σας είναι μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεται. Δεν χρειάζεται μαγεία, ούτε κόπος! Είναι απλά έξυπνο στυλ. Ετοιμαστείτε να δείτε όλες αυτές τις συμβουλές και να μετατρέψετε το μικρό σαλόνι σας σε μια άνετη, κομψή όαση.

 

Αφήστε το φως να μπει!

Μην «κλείνετε» τον χώρο σας με βαριές κουρτίνες. Δώστε χώρο στο φως και ο χώρος σας θα φανεί μεγαλύτερος και πιο… αεράτος.

 

 

Κρατήστε τον χώρο σας «ζεστό».

Μην απλώνεται τα καθίσματα του σαλονιού σας μακριά.  Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια και ριχτάρια για να φανεί ο χώρος σας ζεστός και οικείος.

 

Λευκός τοίχος.

Το λευκό χρώμα φωτίζει τον χώρο και δεν ανοίγει την οπτική του χώρου. Δεν χρειάζεται να αφήστε τον χώρο σας χωρίς διακόσμηση όμως, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο πίνακα πάνω από τον καναπέ σας.

 

 

Μικρά τραπέζια, αλλά θαυματουργά.

Χρησιμοποιήστε σκαμπό, οττομάν ή μικρά τραπεζάκια αντί ενός μεγάλου. Μπορείτε να τα μοιράσετε στον χώρο αλλά και καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο.

 

 

Κρεμάστε τα καθίσματα!

Οι κρεμαστές πολυθρόνες δεν είναι μόνο πολύ τρέντι φέτος, αλλά μπορούν να σώσουν και τον χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτετε καθίσματα χωρίς να καταλαμβάνουν έξτρα χώρο.