Υλικά για τη βάση:

250 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

λίγο αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα:

3 πιπεριές

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου

2 κουταλιές της σούπας σος μπάρμπεκιου

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό

1 μεγάλο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

175 γραμ. τοματίνια

50 γραμ. τριμμένο τυρί

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ και χτυπήστε το με μίξερ με τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και 200 ml ζεστό νερό μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Καλύψτε με μία πετσέτα (αφού πλάσετε με τα χέρια μία μπάλα) για λίγη ώρα και κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  2. Για τη σάλτσα, περάστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι με λάδι και τους σπόρους μάραθου και ψήστε για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη σος μπάρμπεκιου με τον τοματοπολτό και 5 κουταλιές της σούπας νερό. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι, ρίξτε τα 2/3 του μείγματος της σος μπάρμπεκιου  και ρίξτε το υπόλοιπο στο κοτόπουλο.
  3. Βγάλτε τις πιπεριές από το φούρνο και ρίξτε τις πάνω στην πίτσα. Μετά τα ντοματίνια και το κοτόπουλο και τέλος το τυρί. Ψήστε για 15 λεπτά.