Όταν βρίσκεστε σε περίοδο θηλασμού, το σώμα χρειάζεται έξτρα θρεπτικά συστατικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα δουλεύει πιο σκληρά για να παράξει μητρικό γάλα γεμάτο με θρέψη για το βρέφος. Δεν χρειάζεστε όμως πολλή έξτρα ενέργεια. Απλώς είναι σημαντικό να τρώτε από μία ποικιλία τροφών σε καθημερινή βάση. Αν τρώτε από όλες τις ομάδες, θα λάβετε ό,τι χρειάζεστε, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρειάζονται έξτρα προσοχή.

Ασβέστιο. Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των βρεφικών οστών και αναπληρώνει ένα μεγάλο μέρος του μητρικού γάλακτος. Θα το λάβετε από γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι, τη σόγια, το τόφου, κάποια πράσινα λαχανικά αλλά και από τα ψάρια, όπως οι σαρδέλες και ο σολομός.

Ιώδιο. Συμβάλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Το παίρνουμε από τα γαλακτοκομικά, τα θαλασσινά και από το αλάτι με ιώδιο.

Βιταμίνη Β12. Το παιδί την παίρνει από το μητρικό γάλα και είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό σύστημα. Εσείς θα την λάβετε από το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά το γάλα και τα ενισχυμένα δημητριακά.

Βιταμίνη D. Βοηθά το μωρό να απορροφήσει το ασβέστιο και το σώμα σας την παίρνει από τον ήλιο. Σε μικρότερες ποσότητες, την βρίσκετε στο βούτυρο, τον κρόκο και τα λιπαρά ψάρια.

Το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό όταν θηλάζετε. Ο στόχος πρέπει να είναι 0 ποτήρια νερό καθημερινά (περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες).