Όπως θα έχετε παρατηρήσει και η ίδια, δεν αρκεί να είστε σε δίαιτα για να χάσετε βάρος. Υπάρχουν ορισμένα λάθη, τα οποία τείνουμε να επαναλαμβάνουμε, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε από τον στόχο μας για απώλεια κιλών.

Μάθετε ποια είναι αυτά και στη συνέχεια διορθώστε τα, ώστε να καταφέρετε να χάσετε βάρος.

1. Παραλείπετε γεύματα

Πολλές γυναίκες παραλείπουν γεύματα ή μειώνουν την ποσότητα του φαγητού τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα χάσουν κιλά γρηγορότερα. Στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τα μικρά γεύματα ανά 3-4 ώρες κάνουν τον μεταβολισμό σας να «δουλεύει» καλύτερα αυξάνοντας τις καύσεις του.

2. Ζυγίζεστε καθημερινά

Δεν είναι δυνατόν να χάνετε κιλά μέσα σε 24 ώρες. Η διαφορά που θα δείτε στο βάρος σας έχει να κάνει με την κατακράτηση υγρών και όχι με το λίπος σας. Καλό είναι να ζυγίζεστε 1 φορά την εβδομάδα, το πρωί, με άδειο στομάχι, έτσι ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

3. Καταναλώνετε ανεξέλεγκτα τις υγιεινές τροφές

Οι υγιεινές τροφές δεν είναι απαραίτητα και διαιτητικές, γι’ αυτό χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους. Άλλωστε, ακόμη και τα τρόφιμα με λίγες θερμίδες, όταν καταναλώνονται ανεξέλεγκτα, καταλήγουν να σας επιβαρύνουν με θερμίδες.

4. Τα παρατάτε με την πρώτη παρασπονδία

Να θυμάστε ότι δεν καταστρέφεται όλη σας η προσπάθεια με ένα κομμάτι πίτσα ή μια σοκολάτα. Επομένως, αν κάποια στιγμή «λυγίσετε», δεν πρέπει να απογοητευτείτε και να εγκαταλείψετε τη δίαιτα. Φυσικά, η λύση δεν είναι ούτε να μη φάτε τίποτα την επόμενη ημέρα για να επανορθώσετε. Συνεχίστε κανονικά στο επόμενο γεύμα και προσπαθήστε να μην το ξανακάνετε.

5. Αποκόβεστε από την κοινωνική σας ζωή

Μπορείτε να βγαίνετε και να τρώτε έξω, αρκεί να είστε προσεκτική στις επιλογές σας. Αν παραγγείλετε μια απλή σαλάτα χωρίς παχυντικά ντρέσινγκ, ψητό ψάρι ή κρέας άπαχο και αποφύγετε τα τηγανητά και τα λιπαρά συνοδευτικά, δεν κινδυνεύει η δίαιτά σας. Μείνετε μακριά από το αλκοόλ και μην παρασύρεστε από τους φίλους σας. Επίσης, μπορείτε να ορίσετε μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα ως «cheat day» και να τρώτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές χωρίς ενοχές.