Βασικό χαρακτηριστικό των υγιών μαλλιών είναι η ελαστικότητα. Αν αναρωτιέστε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μαλλιά σας δεν έχετε παρά να κάνετε ένα απλό και σύντομο τεστ παίρνοντας μια τρίχα σας και τεντόνοντάς την.

Αν η τρίχα επιμηκυνθεί κατά το 1/3 προτού σπάσει, τότε -συγχαρητήρια- είστε σε καλό δρόμο. Αν όχι, χρησιμοποιήστε μια μάσκα με πλούσια ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά για τουλάχιστον έναν μήνα, σε κάθε λούσιμο και στη συνέχεια επαναλάβετε το τεστ.

Μπορείτε να φτιάξετε και να εφαρμόσετε την παρακάτω μάσκα επανόρθωσης.

Θα χρειαστείτε

1 ώριμο αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα

Βγάλτε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και λιώστε το καλά. Προσθέστε στο αβοκάντο το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά ώστε να έχετε μια ομοιογενή πάστα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε δύο κουταλιές μέλι για να κάνετε το μείγμα ακόμα πιο ενυδατικό.

Πώς θα εφαρμόσετε τη μάσκα

Λούστε τα μαλλιά σας και όσο είναι ακόμα νωπά απλώστε τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες. Μόλις απλώσετε τη μάσκα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί η μάσκα καλύτερα. Περιμένετε για 45 περίπου λεπτά και ξεβγάλετε. Ξαναλουστείτε και απλώστε μαλακτική κρέμα, όπως συνήθως.

Σίγουρα θα διαπιστώσετε μεγάλη βελτίωση στα μαλλιά σας.