Υλικά:

175 γραμ. ανάλατο βούτυρο

200 γραμ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό και 1 κρόκος

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

50 γραμ. λευκές σταγόνες σοκολάτας

παγωτό βανίλια

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε λίγο ένα ταψάκι. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να γίνει αφράτο και μετά βάλτε το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και βάλτε τα στο μείγμα του βουτύρου μέχρι να γίνει όλο πυκνό. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε με το παγωτό.