Υλικά:

750 γραμ. πατάτες

4-6 λουκάνικα chorizo

150 ml ξινόκρεμα

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη μουστάρδα

1 στικ σέλερι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πίκλα

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και βράστε τις. Σιγοβράστε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και ξαναβάλτε τις στην κατσαρόλα και αφήστε τις για λίγα λεπτά. Κόψτε τις σε μπουκιές, αλατίστε και καλύψτε μέχρι να κρυώσουν.
  2. Θερμάνετε την γκριλιέρα ή το μπάρμπεκιου και κόψτε στη μέση και κατά μήκος τα chorizo. Ψήστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά και κόψτε τα σε φέτες.
  3. Ανακατέψτε την ξινόκρεμα με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και ρίξτε τα στις κρύες πατάτες με το σέλερι και την πίκλα. Ανακατέψτε και γαρνίρετε από πάνω με τα chorizo.