Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδου

λίγη κανέλα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

4 αραβικές πίτες

4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

¼ κόκκινη πιπεριά

1 ψιλοκομμένο μικρό μαρούλι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και ξύσμα του μαζί με ρίγανη, σκόρδο, κανέλα και το λάδι. Ανακατέψτε, καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή την γκριλιέρα στο μάτι και ψήστε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
  3. Ρίξτε μετά και τις αραβικές πίτες για να ζεσταθούν και βάλτε τις σε πιάτο απλώνοντας μισή κουταλιά γιαούρτι. Βάλτε τις λωρίδες κοτόπουλο, ξαναρίξτε λίγο γιαούρτι, πιπέρι και μαρούλι.