Μπορεί να αγαπάμε όλες μας το eyeliner, λίγες από εμάς όμως έχουν καταφέρει να εξοικειωθούν με την εφαρμογή του και να το εντάξουν στο καθημερινό τους μακιγιάζ.

Το eyeliner προσδίδει γοητεία σε κάθε πρόσωπο, ανασηκώνοντας το βλέμμα και μεγαλώνοντας τα μάτια. Γι’ αυτό καλό είναι να μάθουμε κάποια στιγμή πώς θα το εφαρμόσουμε σωστά.

Αν θέλετε, λοιπόν, να πετύχετε κι εσείς το τέλειο μακιγιάζ ματιών με eyeliner, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω τέσσερα απλά tips.

Tip 1 – Βρείτε το eyeliner που σας βολεύει. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές διαφορετικές μορφές του eyeliner (με ενσωματωμένο πινέλο, βαζάκια, μαρκαδόρους, κ.λπ.) αλλά δεν πρόκειται να σας εξυπηρετήσουν όλες το ίδιο. Προτού αγοράσετε ένα προϊόν, δοκιμάστε το tester ώστε να σιγουρευτείτε ότι ο τρόπος εφαρμογής του συγκεκριμένου eyeliner σάς βολεύει.

Tip 2 – Πάρτε τη σωστή θέση. Αποφύγετε να εφαρμόσετε το eyeliner όρθια – τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσετε την κίνηση. Καθίστε σε μια καρέκλα, ακουμπήστε τον αγκώνα σας κάπου σταθερά, στερεώστε το μικρό σας δάχτυλο στο μάγουλό σας και εφαρμόστε.

Tip 3 – Εφαρμόστε eyeliner με ανοιχτά και όχι με κλειστά μάτια. Οι περισσότερες έχουμε την τάση να κλείνουμε τα μάτια μας όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε eyeliner, με αποτέλεσμα όταν τα ανοίγουμε, το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. Έχοντας ανοιχτά τα μάτια σας, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πώς ακριβώς θα δείχνει το μακιγιάζ σας.

Tip 4 – Σβήστε τα λάθη. Ειδικά κατά τις πρώτες φορές που θα δοκιμάσετε να φορέσετε eyeliner, θα προκύψουν κάποια λάθη και ατέλειες. Μην απελπίζεστε όμως, αφού μπορείτε να τα σβήσετε εύκολα με μία μπατονέτα. Απλώστε λίγη λοσιόν ντεμακιγιάζ στην μπατονέτα και διορθώστε τα.