Υλικά:

250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

175 γραμ. βούτυρο

175 γραμ. καστανή ζάχαρη

μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 μήλο

2 αυγά

1 πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γραμ. μαύρα μούρα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα μακρόστενο ταψάκι για ψωμί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με τα χέρια το αλεύρι, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να νιώσετε κομματάκια.
  2. Τρίψτε όλο το μήλο και ανακατέψτε τα αυγά με το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο πρώτο μείγμα σε ένα μπολ και μετά ρίξτε το μείγμα αυγού.
  3. Ρίξτε απαλά τα ¾ από τα μούρα με ένα κουτάλι προσπαθώντας να μην τα σπάσετε. Κρατήστε τα υπόλοιπα για να γαρνίρετε από πάνω και βάλτε το στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. Αν έχει πάρει πολύ χρώμα, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.