Η Μαράια Κάρεϊ είχε πει κάποτε πως ο κακός φωτισμός είναι τοξικός και δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί της. Ο καλός φωτισμός κάνει μεγάλη διαφορά όταν βάφεστε.

Μπορεί να έχετε όλα τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ και εργαλεία, αλλά αν το δωμάτιο είναι σκοτεινό, πιθανότατα δε θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σκεφτείτε ότι μπορεί να φύγετε από το σπίτι σας νομίζοντας ότι το μακιγιάζ σας είναι άψογο και όταν κοιταχτείτε σε κάποιον καθρέπτη στο φυσικό φως να απογοητευτείτε.

Το πρόβλημα συνήθως δεν εντοπίζεται στον τρόπο που εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας, αλλά στον φωτισμό. Προκειμένου, λοιπόν, να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, βρήκαμε τι πρέπει να προσέξετε.

Το φυσικό φως είναι το ιδανικό φως

Ακόμη και οι επαγγελματίες makeup artists συμφωνούν ότι το φυσικό φως της ημέρας είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος φωτισμός για την εφαρμογή μακιγιάζ, καθώς παρέχει την πιο ακριβή εικόνα του προσώπου σας.

Επιπλέον, το φυσικό φως είναι σαφές και ομοιόμορφα διάχυτο, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσέξετε όταν κάτι δεν εφαρμόζεται σωστά.

Εάν έχετε την επιλογή να κάνετε το μακιγιάζ σας κοντά στο παράθυρό σας, επωφεληθείτε από αυτό. Το φυσικό φως ημέρας θα σας δώσει την ακρίβεια που χρειάζεστε για μια άψογη βάση.

Αν πάλι δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μια καλή λύση είναι οι καθρέφτες με λάμπες, οι οποίοι εκτός από το μακιγιάζ σας, θα αναβαθμίσουν και τον χώρο σας.