Υλικά:

225 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

225 γραμ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά

225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 κουταλιές της σούπας κακάο

 

Για το ροζ γλάσο:

150 γραμ. πολύ μαλακό βούτυρο

300 γραμ. ζάχαρη άχνη

ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε δύο στρογγυλά μικρά ταψάκια και περάστε με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με μίξερ και ρίξτε ένα ένα τα υγρά. Προσθέστε το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια.
  2. Χωρίστε το μείγμα σε δύο μπολ. Ρίξτε τη σκόνη κακάο στο ένα μπολ Ρίξτε το μείγμα της βανίλιας στο ένα ταψάκι και το μείγμα σοκολάτας στο άλλο. Ψήστε τα για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  3. Για να κάνετε το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ρίξτε λίγο ροζ χρώμα και χτυπήστε. Αν το θέλετε φούξια, βάλτε κι άλλο. Βάλτε το ένα κέικ πάνω στο άλλο και ενώστε με το γλάσο.