Υλικά:

400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες

250 γραμ. πιπεριές σε φέτες

85 γραμ. μαύρες ελιές

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας μιξ μπαχαρικών

2 κονσέρβες τόνου χωρίς το νερό

200 γραμ. τυρί κρέμα

12 φύλλα λαζάνια

125 γραμ. μοτσαρέλα σε κομμάτια

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίξτε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, την κανέλα και τα μπαχαρικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέστε τον τόνο και αλατοπιπερώστε.
  2. Ρίξτε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε με ελάχιστο νερό ή γάλα ώστε να έχετε μία παχύρρευστη υφή. Βάλτε τα λαζάνια σε ένα ταψάκι και ρίξτε από πάνω 1/3 της σάλτσας με τόνο, άλλα 4 λαζάνια από πάνω, 1/3 της κρέμας τυριού, και επαναλάβετε τις στρώσεις άλλες 2 φορές. Ρίξτε τη μοτσαρέλα και ψήστε για 35 λεπτά περίπου.