Μία από τις βασικές συμβουλές που θα ακούσετε όταν θέλετε να χάσετε βάρος είναι το να τρώτε πολλά λαχανικά. Πράγματι, τα λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες επιφέρουν το αίσθημα κορεσμού γρηγορότερα και σας κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα, είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν.

Μάλιστα, καλό είναι σε κάθε γεύμα σας να γεμίζετε το μισό πιάτο σας με σαλάτα, έτσι ώστε να χορτάσετε με λιγότερες θερμίδες.

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά η υγιεινή σαλάτα σας μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «θερμιδική βόμβα», αφού πολλές δημοφιλείς προσθήκες είναι γεμάτες θερμίδες, όπως τα κρουτόν, το τυρί, οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί.

Όμως, ο μεγαλύτερος ένοχος είναι το dressing, το οποίο μετατρέπει μία καθόλα υγιεινή σαλάτα σε εφιάλτη. Δύο κουταλιές της σούπας από τα πιο κλασικά dressing σάς επιβαρύνουν με περίπου 150 θερμίδες, όμως συνήθως οι σαλάτες περιέχουν τη διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα.

Νομίζετε ότι έχετε κάνει μια καλή επιλογή επειδή παραγγείλατε μια σαλάτα του Καίσαρα αντί για ζυμαρικά; Σκεφτείτε ξανά. Αυτές οι σαλάτες έχουν περίπου 850 θερμίδες!

Τι μπορείτε να κάνετε

Μην ανησυχείτε, υπάρχει τρόπος να διορθώσετε το λάθος σας και μάλιστα είναι και πολύ γευστικός.

  • Μείνετε μακριά από παχυντικές προσθήκες, όπως είναι τα κρουτόν και το μπέικον και επιλέξτε θρυμματισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς ή αυγό
  • Αποφύγετε τη μαγιονέζα και επιλέξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο ή/και ξίδι βαλσάμικο
  • Αν παραγγείλετε σαλάτα έξω, φροντίστε τουλάχιστον να ζητήσετε μειωμένη ποσότητα dressing