Τον Μάρτη μικροί και μεγάλοι τρέχουν…… στο «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά»!

Η άνοιξη επιτέλους έφτασε και το «Μουσείο Κοτσανά» την υποδέχεται γεμάτο ενέργεια, αποκριάτικη διάθεση και παιχνιδιάρικα συναισθήματα! Εσείς θα αδράξετε την ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Μουσείο;

Τα σαββατοκύριακα και όχι μόνο των μικρών μας φίλων θα πλημμυρίσουν από μαγικές εικόνες, χρώματα, αποκριάτικες κατασκευές και φαντασία! Ας δούμε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που μας προτείνει το Μουσείο για τον Μάρτιο!

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Κυριακή 3,10,17,24 & 31/3, 10:00 π.μ.

 

«Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες;»

Σε έναν ειδικό διαδραστικό χάρτη τοποθετήστε σωστά τους πυρσούς του Αγαμέμνονα και ανακοινώστε την πτώση της Τροίας! Μάθετε και λειτουργήστε την «πυρσεία», τον πρώτο οπτικό τηλέγραφο της ιστορίας. Λάβετε και στείλτε µε τους φίλους σας κωδικοποιηµένα µηνύµατα και… σώστε την πόλη ή… παίξτε το χαλασµένο τηλέφωνο. Μάθετε και λειτουργήστε τον «υδραυλικό τηλέγραφο» του Αινεία, την πρώτη συσκευή τηλεπικοινωνίας στον κόσµο, και γίνετε οι πιο γρήγοροι «φρυκτωροί» της ιστορίας. Κατασκευάστε τα «τετράδια» και τα «µολύβια» των αρχαίων Ελλήνων και γράψτε, στείλτε και διαβάστε κρυπτογραφικά µηνύµατα µε τον κώδικα του Πολυβίου. Κατασκευάστε την «κρυπτεία σκυτάλη», στείλτε χρήσιµα μηνύματα για τους «φίλους» σας και ακατανόητα στους «εχθρούς» σας.

Δώρο: Ένας χάρτινος λειτουργικός κρυπτογραφικός δίσκος του Αινεία!