H ζωή είναι… πολύχρωμη, όμως θέση στην χρωματική παλέτα της έχουν και το γκρίζο και το μαύρο. Τι κάνουν τα ζώδια όταν στη ζωή τους κυριαρχεί το μαύρο; Πως αντιδρούν οι εκάστοτε τύποι του ζωδιακού κύκλου σε δοκιμασίες, προκλήσεις, εμπόδια και προβλήματα της ζωής, ποιες είναι οι σκέψεις, οι αντιδράσεις και οι συμπεριφορές που εκδηλώνουν όταν βρίσκονται για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο… με την πλάτη στον τοίχο.

Ο δυναμικός Κριός φυσικά και δεν χάνει το θάρρος του όταν βιώνει μια δύσκολη κατάσταση. Άμεσα παίρνει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να δώσει τη μάχη για να ξεπεράσει τα  εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του και να προχωρήσει παρακάτω. Τότε ίσως να γίνει πιο επιθετικός και να εκφράσει θυμό, οργή και άρνηση για βοήθεια  ή στήριξη, κάτι που τον κάνει να χάνει χρόνο στον έλεγχο της κατάστασης, αλλά έτσι λειτουργεί.

Ο κατά γενική ομολογία υπομονετικός και ψύχραιμος Ταύρος έχει μια δυσκολία να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και ενδέχεται να αποσυντονιστεί όταν βιώνει μία δύσκολη κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους και μετά να πάρει τις αποφάσεις του.  Στο μεταξύ θα προστατεύσει όποιον  αγαπά και ότι του ανήκει!

Όταν ένας Δίδυμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δυσκολία της ζωής γίνεται νευρικός, ενίοτε και καυστικός και οξύθυμος. Παράλληλα σκέφτεται όλες τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν, τις οποίες και συζητά με τους δικούς του. Το θετικό στοιχείο είναι ότι μπορεί εύκολα να εφαρμόσει αποφάσεις στη ζωή του, ενώ προσαρμόζεται πολύ γρήγορα σε νέα δεδομένα.

Ο ευαίσθητος, συναισθηματικός και με μεγάλα ψυχικά αποθέματα Καρκίνος όταν αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση, θα κλάψει, θα απελπιστεί, θα αναζητήσει την συμπαράσταση της οικογένειας, αλλά θα βρει το σθένος να δώσει τον αγώνα του και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει. Εννοείται πως δεν θα ξεχάσει ποτέ του ότι πέρασε και πως βίωσε την κατάσταση.

Όταν το Λιοντάρι βιώνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα,  μπορεί να γίνει αρκετά υπερβολικός στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά του, μεγαλοποιώντας τις καταστάσεις. Το κακό είναι ότι δύσκολα θα μοιραστεί το πρόβλημά  του, καθώς θέλει να στηρίζεται στα πόδια του και ξεπερνά τις δυσκολίες μόνος…

Η Παρθένος όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, αφού προβεί σε μια λεπτομερή ανάλυση και βρει τι έγινε, πώς έγινε, γιατί έγινε, ποιος έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βιώνει, θα τα δώσει όλα για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Θα κάνει το ίδιο είτε το πρόβλημα αφορά εκείνη είτε κάποιον δικό της…

Όταν ο Ζυγός αντιμετωπίζει μια μεγάλη δυσκολία δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις και να κάνει κινήσεις. Αναζητά την γνώμη ανθρώπων που εμπιστεύεται και αμφιταλαντεύεται για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να ξεπεράσει το εμπόδιο. Ενίοτε αποφεύγει να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο το πρόβλημα έτσι όμως χάνει πολύτιμο χρόνο και η γνώμη των άλλων δεν είναι πάντα και η σωστή…

Ο Σκορπιός συνήθως  γνωρίζει από νωρίς ότι η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες και προκλήσεις. Έτσι παραμένει πάντα στο ύψος των περιστάσεων και καθώς είναι αρκετά προνοητικός ενδέχεται να έχει διακρίνει  το πρόβλημα ή την δυσκολία, πολύ πριν εκδηλωθεί. Δεν χάνει το κουράγιο του, μάχεται με όλη την δύναμη της ψυχής του για επιλύσει το πρόβλημα, προβαίνοντας αν χρειαστεί και σε ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Την περίοδο εκείνη δεν θα εκμυστηρευτεί εύκολα όσα περνά, μόνο αφού επιλύσει ένα πρόβλημα θα το κουβεντιάσει…

Ο Τοξότης αντιμετωπίζει την εκάστοτε δυσκολία ως μία εμπειρία, που του προσφέρει ένα σημαντικό μάθημα για τη συνέχεια. Φιλοσοφεί τις καταστάσεις, δεν χάνει την αισιοδοξία του και επαναπροσδιορίζει τους στόχους του. Ακόμη και αν δεν ελέγξει την βιασύνη του, χάσει την υπομονή του και λειτουργήσει επιπόλαια, δεν μετανιώνει για τα λάθη του. Είναι προσαρμοστικός και ξεπερνά αρκετά εύκολα κάθε κατάσταση.

Ο Αιγόκερως όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόβλημα, εκλογικεύει τις καταστάσεις , παραμένει αγέρωχος και θέτει τους όρους, τα όρια και τους κανόνες του, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ότι περνά. Αφήνει στην άκρη το συναίσθημα και κρίνει τις καταστάσεις  με ψυχρή λογική και θέτει συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

Ο Υδροχόος ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής, με την αρωγή των φίλων του που μπορούν να απαλύνουν κάθε πόνο και στεναχώρια του. Όταν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό οι αντιδράσεις του γίνονται αρκετά απρόβλεπτες, σπασμωδικές, ίσως και εκκεντρικές.  Τότε καλό είναι οι κοντινοί του άνθρωποι να μην του κάνουν υποδείξεις.

Ο Ιχθύς όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δυσκολία της ζωής, λειτουργεί συχνά… σαν την στρουθοκάμηλο, παραβλέπει το πρόβλημα παριστάνοντας ότι όλα είναι καλά, μέχρι να ταραχτούν για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα για να ξεπεράσει την όποια κατάσταση.