Βγείτε έξω μαζί. Είτε είναι πολύ μικρό και το έχετε σε καρότσι, δείξτε του πώς να περνάτε καλά ακόμα και τρέχοντας έτσι. Είναι σίγουρα προτιμότερο από το να κάθεστε ακίνητοι στο σπίτι. Όσο μεγαλώνει μαθαίνει ότι μπορεί να περνάει τέλεια σε μία βόλτα με το να τρέχει ή να παίζει αθλήματα με άλλα παιδιά. Τα παιδιά εξάλλου σκαρφαλώνουν, τρέχουν, πηδούν και εξερευνούν. Ξεκινήστε από το πάρκο της γειτονιάς, την παιδική χαρά και οποιοδήποτε θεματικό πάρκο υπάρχει στην περιοχή σας.

Γυμναστείτε μαζί. Αγαπάτε τη γιόγκα στο σπίτι; Εντάξτε και το παιδί στη διαδικασία ή πάρτε μαζί το παιδί στο δημοτικό κολυμβητήριο για να δει εσάς ως αθλητικό παράδειγμα.

Φέρτε σπίτι τους φίλους του. Τα παιδιά έχουν περισσότερη όρεξη όταν είναι όλα μαζί παρέα. Ενθαρρύνετέ τα να κάνουν κάτι αθλητικό μαζί και αφήστε τα να παίξουν με όποιο τρόπο θέλουν.

Βρείτε ένα άθλημα που να το αντιπροσωπεύει. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Δεν μπορούν όλα τα παιδιά να κάνουν τα ίδια. Αναλόγως με τα ενδιαφέροντά του, μπορεί να ξεκινήσει κάτι ομαδικό ή να ασκηθεί μόνο του με τρέξιμο, χορό και άλλες δραστηριότητες.