Υλικά:

1 φλιτζάνι τριμμένο κολοκύθι (χωρίς να το ξεφλουδίσετε)

1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο

1 μεγάλο μήλο, τριμμένο

1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 αυγά

μισό φλιτζάνι άγλυκη σος μήλου

μισό φλιτζάνι γάλα

ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1μιση φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι κανέλα

μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο

μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 175 βαθμούς και περάστε με λίγο λάδι ένα ταψάκι με θήκες για 24 μάφιν.
  2. Ανακατέψτε το κολοκύθι, τα καρότα και το μήλο σε ένα μπολ. Προσθέστε το γιαούρτι, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τη σος μήλου, το γάλα, το λάδι και τα δύο ξύσματα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα και προσθέστε τα καρύδια και μοιράστε το στις θήκες μάφιν.
  4. Ψήστε για 20-25 λεπτά.