Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό κοτόπουλο

4 κρεμμύδια

3 καρότα

2 κλαδιά σέλερι

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. ζαμπόν

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

θυμάρι

2-3 κλαδάκια μαϊντανό

Εκτέλεση

Ψιλοτρίβουμε τα κρεμμύδια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες και το σκόρδο. Kόβουμε σε ροδέλες το καρότο και σε κυβάκια το ζαμπόν. Xονδροκόβουμε το σέλερι και το μαϊντανό. Σοτάρουμε στο λάδι το ζαμπόν και το κοτόπουλο. Tο σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό. Mόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις ντομάτες, το καρότο, το σκόρδο, και το σέλινο. Aφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό του και, πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι. Tο σερβίρουμε αφού το πασπαλίσουμε με το μαϊντανό.